Heimtextil – Kestävää kehitystä ja akustoivia materiaaleja

Heimtextil – Kestävää kehitystä ja akustoivia materiaaleja

Toimitusjohtajamme Pekka Meriläinen kävi Tammikuussa Frankfurtissa Heimtextil-kangasmessuilla. Meriläinen halusi tutustua kangasmaailman viimeisimpiin trendeihin, ja etsi samalla uusia sopivia kankaita Arazzon asiakkaiden käyttöön.

Mihin minä kuulun?

50-vuotiaan Heimtextilin pääteema oli WHERE I BELONG. Eri taiteilijat ja luovat suunnittelijat käsittelivät kukin tätä teemaa omista lähtökohdistaan luoden inspiroivia lopputuloksia jotka esiteltiin messuilla.

WHERE I BELONG -nimen takaa löytyy identiteetin pohdintaa nykyisessä maailmassa jossa identiteetti muodostuu erilaisista kokemuksista. Kokemuksia tapahtuu eri tasoilla – paikallisesti ja globaalisti, ”online ja offline”. Yksilöiden identiteetit ovat nykyään monitasoisia ja kerroksellisia ja tämä saattaa johtaa kysymykseen ”Mihin minä kuulun”?

Ympäristöasioita ei enää voi sivuuttaa

Messuilla yleisesti näkynyt aihepiiri oli jo nyt megatrendiksi noussut kestävä kehitys. Jokaisen näytteilleasettajan toivottiin ottavan aiheeseen kantaa jollakin tavalla.

Messujen Trend Space 2020 -tilojen Future Materials Libraryssä esiteltiin esim. Franklin Tillin kuratoimana erilaisia ympäristöasiat huomioivia tekstiiliteollisuudelle kohdistettuja materiaali-innovaatioita.

Arazzo Collectionissa ekologisia materiaalivaihtoehtoja

Tulostukseen sopivia ekologisia materiaalivaihtoehtoja on entistä enemmän, ja omasta tulostuskäyttöön sopivasta materiaalivalikoimastamme, Arazzo Collectionista, löytyy mm. muovipulloista tehtyjä hyvälaatuisia kankaita. Käytössämme on myös 100% kierrätysmateriaalista tehtyjä muovilevyjä.

Kankaiden värjäämisestä ja painamisesta puhuttaessa on kankaan digitaalinen tulostaminen ympäristöystävällisempää verrattuna perinteisiin paino- ja värjäys-tekniikoihin. Digiprintti helpottaa myös kuidun uudelleenvalkaisua ja siten kierrätystä.

Tavoitteena laadukkaat ja aikaa kestävät ratkaisut

Vastuuta ympäristöasioista pohditaan Arazzossakin. Lähtökohtaisesti pyrimme kaikessa toiminnassamme hyvään laatuun ja aikaa kestäviin ratkaisuihin, jotta meillä valmistettujen tuotteiden elinkaari olisi mahdollisimman pitkä. Asiakkaille mittatilaustyönä tehtävien digitaalisesti tulostettujen tuotteiden kohdalla vältetään turhaa tuotantoa, koska tuotteet tilataan ja valmistetaan aina asiakkaan tarpeeseen.

Ekologisia vaihtoehtoja

Tulostukseen sopivia ekologisia materiaalivaihtoehtoja on entistä enemmän, ja omasta tulostuskäyttöön sopivasta materiaalivalikoimastamme, Arazzo Collectionista, löytyy mm. muovipulloista tehtyjä hyvälaatuisia kankaita. Käytössämme on myös 100% kierrätysmateriaalista tehtyjä muovilevyjä.

Kankaiden värjäämisestä ja painamisesta puhuttaessa on kankaan digitaalinen tulostaminen ympäristöystävällisempää verrattuna perinteisiin paino- ja värjäys-tekniikoihin. Digiprintti helpottaa myös kuidun uudelleenvalkaisua ja siten kierrätystä

Julkitilasisustukset ja akustoivat materiaalit

Messujen toinen pääteema oli julkitilasisustukset. Meriläinen totesi ilahtuneena messuilla näkyneen akustoivien materiaalien merkityksen kasvun.

”Se mikä oli positiivista, niin akustiikan merkityksen ovat kangasvalmistajat myös huomanneet, ja esim Saksalainen Neutex kankaanvalmistaja on tehnyt akustiikka-testejä isolle osalle kankaita.”

Uusien materiaalien toimivuutta tulostuskäytössä testataan aina

Meriläisen etsimissä verhomateriaaleissa akustoivat ominaisuudet ovat tärkeitä. Akustoivia materiaaleja tarvitaan isoissa tiloissa, missä on paljon lasia ja muita kovia pintoja. Testaamme ja tutkimme mielellämme uusien materiaali-innovaatioiden toimivuutta tulostuskäytössä, jotta voisimme tarjota asiakkaillemme aina parhaita vaihtoehtoja.

Meriläinen löysi messuilta muutamia kiinnostavia kovaa kulutusta kestäviä verhokankaita.

Kysythän meiltä lisää erilaisista tulostusmateriaaleista ja niiden ominaisuuksista!

KUVAT:

Järjestyksessä ylhäältä alaspäin.

MAXIMUM GLAM – Puff and Stuff by Christopher Schanck, Photo by Michelle and Chris Gerard, Image Courtesy of Friedman Benda.

VILLE FANTOME by Bodys Isek Kingelez © B.I. Kingelez Photo by Maurice Aeschimann Images courtesy of CAAC – The Pigozzi collection

MULTILOCAL DEMOS – A Reconstruction by Andreas Angelidakis, Image Courtesy of the Breeder Gallery, Athens

HERITAGE LUX – Bart Hess for Heimtextil.

https://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/trends.html

Saatat myös olla kiinnostunut…

Arazzo Antivirus-kalvo

Arazzo Antivirus-kalvo

Saammeko esitellä, ARAZZO ANTIVIRUS-kalvo! Tämä koronan leviämistä estävän tuoteperheemme uusin lisäys on kuin perheen...

Hansaprint Oy
Puh. 010 5422
info@hansaprint.fi
etunimi.sukunimi@hansaprint.fi

Aloita suunnittelu Arazzon kanssa jo tänään!

Lähetä painovalmiit aineisto-ohjeemme mukaan tehdyt painoaineistot yhteyshenkilöllesi esim. wetransferin tms. kautta

Aineisto-ohje

AINEISTO-OHJE:

TOIMITA 1:1 -SUHTEESSA

Jos kuvan lopullinen koko ylittää viisi metriä (leveys tai korkeus), käytä jotain muuta suurennussuhdetta (1:2, 1:10 tms.); muista ilmoittaa suurennussuhde aineiston nimessä!

KÄYTÄ VEKTORIGRAFIIKKAA

Älä muunna graafisia elementtjä, värejä, tekstejä, logoja tms. bittikartta muotoon, vaan säilytä ne vektorigrafiikkana.

KÄYTÄ CMYK-VÄREJÄ; COATED FOGRA 39 -PROFIILI SISÄLLYTETTYNÄ

Jos kuitenkin toimitat aineiston RGB-muodossa, käytä sRGB IEC61966-2.1 -väriprofiilia. Jos käytät Pantone-sävyjä, niin mainitse siitä erikseen. Huomaa, että värien toistuvuus lopullisessa tuotteessa ei välttämättä ole sama kuin ruudulla!

BITTIKARTTAKUVISSA RESOLUUTIOKSI RIITTÄÄ LOPULLISESSA KOOSSA 150 DPI (ppi).

Kaukaa katsottavissa suurkuvatulosteissa, esim. jättiseinäbanderollit, kuvien resoluutioksi riittää lopullisessa koossa 30-50 dpi. Isoissa seinäpinnoissa, esim. tapetit tai messukankaat, resoluutioksi riittää 70-100 dpi:tä. HUOM! Jos käytät aineistossa muuta kuin 1:1-suhdetta, niin tarkasta, että resoluutio on myös suhteessa; esim. 100 dpi lopullisessa koossa = 1000 dpi 1:10-suhteessa. (Tarkistamme resoluution riittävyyden pyydettäessä.)

KONVERTOI FONTIT

Jos et halua konvertoida fontteja niin lähettä fonttitiedosto(t) ja kaikki kirjasinleikkaukset aineiston mukana.

LISÄÄ VÄHINTÄÄN 5 MM LEIKKUUVARAT/BLEEDIT

Erillisiä "käsinleikkuumerkkejä" ei tarvitse käyttää. Jos kuitenkin laitat ne, muista tarkastaa niiden offset, koska leikkuumerkkien tulee sijaita leikkuuvarojen/bleedien ulkopuolella. HUOM! Roll-upeissa alas täytyy lisäksi jättää 200 mm (värillistä/kuvallista) asennusvaraa!

MAHDOLLISET MUOTOONLEIKKUU LINJAT TULEE MERKITÄ KÄYTTÄEN SPOTTIVÄRIÄ "Cut" (tai muu selkeästi leikkaamiseen viittaava) JA OVERPRINT TÄYTYY OLLA KÄYTÖSSÄ

Varsinaisella värillä ei ole merkitystä, kunhan se on spottimuodossa ja nimetty jollain selkeällä tavalla. Viivan paksuus tulisi olla 0,25 pt (hairline).

MAHDOLLISET TAITOKSET (NUUTTAUKSET) TULEE MERKITÄ KÄYTTÄEN SPOTTIVÄRIÄ "Creasing" (tai joku muu selkästi taittamiseen/nuuttaamiseen viittaava) JA OVERPRINT TÄYTYY OLLA KÄYTÖSSÄ

Varsinaisella värillä ei ole merkitystä, kunhan se on spottimuodossa ja nimetty jollain selkeällä tavalla. Viivan paksuus tulisi olla 0,25 pt (hairline).

MAHDOLLISESTI KÄYTETTY LISÄVÄRI "VALKOINEN" TULEE MERKITÄ KÄYTTÄEN SPOTTIVÄRIÄ "White_Ink" (tai joku muu selkäesti valkoiseen viittaava) JA SEN TULEE OLLA PÄÄLIMMÄISENÄ VÄRINÄ "OVERPRINT" (päällepainatus) KÄYTÖSSÄ

Varsinaisella värillä ei ole merkitystä, kunhan se on spottimuodossa, nimetty jollain selkeällä tavalla sekä siinä on päällepainatus (overprint) päällä.

NIMEÄ SELKEÄSTI

Tiedostonimen olisi hyvä olla kuvaava. Nimestä tulisi ilmetä asiakas, tuote/työnimi, tulostettava materiaali, lopullinen koko ja määrä. Esimerkiksi "Asiakas_X_seinabanderolli_kangas_7500x3200mm_1_10_suhde_3kpl".

ÄLÄ KÄYTÄ “ÄÄKKÖSIÄ” TAI ERIKOISMERKKEJÄ

Aakkoset, numerot sekä alaviivat ( _ ) ovat sallittuja; ei koske tiedostopäätteen erottavaa pistettä ( . ).

TOIMITA AINEISTO PDF-MUODOSSA

Käytä PDF 1.5 -versiota (Acrobat 6) ja säilytä mahdolliset läpinäkyvyydet sekä kerrokset, mutta ÄLÄ sisällytä Illustrator muokkaus mahdollisuutta PDF -aineistoon.

TAI ALKUPERÄISESSÄ TIEDOSTOMUODOSSA

Käytössämme on Adoben CC-ohjelmisto. Huom! Muista liittää mukaan tarvittavat linkkitiedostot sekä fontit! Jos käytät alkuperäistä tiedostomuotoa, niin toimitathan meille myös näyttö .pdf:n. Voit lähettää myös tulostetun värive- doksen. Emme voi hyväksyä Word, PowerPoint, yms. ohjelmistolla tehtyjä aineistoja. Huomioithan, että vastuu toimitetun aineiston sisällöstä, oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta on kaikilta osin aineiston toimittajalla.